Skip to main content

Εισαγωγή στο Μicrosoft PowerPoint 2021 (Αρχειοθετημένο)

Περιγραφή του μαθήματος

Το Microsoft PowerPoint είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν παρουσιάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες, όπως επαγγελματικές παρουσιάσεις, παρουσιάσεις πωλήσεων, ακαδημαϊκά συνέδρια και διαλέξεις, μαθητικές παρουσιάσεις και δημόσιες ομιλίες. Εάν έχετε μια ιδέα που θέλετε να μοιραστείτε με ένα κοινό, το PowerPoint είναι το πρόγραμμα που θα το κάνει εφικτό. Το συγκεκριμένο μάθημα θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε όλες τις κύριες λειτουργίες της πιο πρόσφατης έκδοσης του Microsoft PowerPoint, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε δυναμικές και ταυτόχρονα ελκυστικές παρουσιάσεις. Eιδικότερα, θα μάθετε πώς να:

• περιηγείστε στη διεπαφή (interface) του PowerPoint

• δημιουργείτε νέες παρουσιάσεις από το μηδέν ή να χρησιμοποιείτε έτοιμα θέματα

• προσθέτετε κείμενο, εικόνες, αρχεία πολυμέσων, πίνακες, γραφήματα και διαγράμματα

• μορφοποιείτε τα στοιχεία που προσθέτετε στις διαφάνειές σας

• προσθέτετε κίνηση σε διαφάνειες και στοιχεία για να εμπλουτίσετε τις παρουσιάσεις σας και να τις κάνετε περισσότερο διαδραστικές

Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητη, μια εξοικείωση με τις βασικές λειτουργίες των Windows είναι επιθυμητή για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του μαθήματος. Με σαφείς και συνοπτικές οδηγίες, βήμα βήμα, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να περιηγείστε με άνεση στο πρόγραμμα, να δημιουργείτε τις δικές σας παρουσιάσεις καθώς και να επεξεργάζεστε έτοιμα πρότυπα και παρουσιάσεις τρίτων.

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί στις αρχές του 2022 πάνω στη συνδρομητική έκδοση του MS Office, την Office 365, η οποία περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του MS Powerpoint 2021. Ορισμένες λειτουργίες του μαθήματος πιθανόν να μη βρίσκονται σε διαφορετικές εκδόσεις του προγράμματος ή να υλοποιούνται με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αν και ειδικά από την έκδοση του 2016 και μετά οι διαφορές αυτές δεν είναι τόσο μεγάλες, μπορείτε πάντοτε - αν το θέλετε - να χρησιμοποιείτε την δωρεάν, online έκδοση του MS Office η οποία είναι αρκετά κοντά στην έκδοση που χρησιμοποιούμε στο μάθημα.

Διδάσκων

Στέφανος Βαμβάκος

Ο Στέφανος Βαμβάκος ασχολείται με την επικοινωνία της επιστήμης. Είναι πτυχιούχος Φυσικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει εργαστεί ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Το 2015 δημιούργησε την Καθημερινή Φυσική, ένα εγχείρημα που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο αμιγώς εκπαιδευτικό YouTube κανάλι στην Ελλάδα, με σκοπό να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τη θεματολογία που τον συναρπάζει γύρω από τις επιστήμες και τον ορθολογισμό. Από το 2019 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και αναλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικού και εκπαιδευτικού υλικού για το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ΕΠΙ2 για την προσφορά του στην επικοινωνία της επιστήμης.

Συντελεστές

Βιντεοσκόπηση: Στέφανος Βαμβάκος
Μοντάζ: Στέφανος Βαμβάκος
Προγραμματισμός ασκήσεων: Έλενα Κολλάτου
Βοηθοί μαθήματος: Θάνος Λαμπρόπουλος (tlampro), Αλέκος Παπαδόπουλος (AlekosPap), Ξενοφών Στρατάκης (virxen75)

Η βιντεοσκόπηση έγινε τον χειμώνα του 2022.

Ως εικονίδιο του μαθήματος επιλέχθηκε μια δημιουργία του Στέφανου Βαμβάκου.

Με τη δική σας υποστήριξη συνεχίζουμε


Τα μαθήματα του Mathesis προσφέρονται δωρεάν και έτσι θα συνεχίσουν. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μέχρι τέλους και να συμμετέχετε στα εβδομαδιαία τεστ και την τελική εξέταση. Στα περισσότερα μαθήματα θα σας ζητείται όμως ένα μικρό αντίτιμο –30€ στο συγκεκριμένο μάθημα– για την έκδοση της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης, εφόσον βέβαια υποβάλετε την τελική εξέταση και δικαιούστε τη βεβαίωση, έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη βαθμολογία. Το κόστος της βεβαίωσης είναι εδώ μεγαλύτερο από τα 20€ που ζητούνται σε άλλα μαθήματα, διότι τώρα υπάρχει το πρόσθετο κόστος της διόρθωσης της τελικής σας εργασίας από τον διδάσκοντα και τους βοηθούς του. Για τους ανέργους η βεβαίωση χορηγείται δωρεάν. Από την πλευρά μας θεωρούμε αυτό το μικρό αντίτιμο ως την αναγκαία συμβολή σας για τη συνέχιση της λειτουργίας ενός θεσμού που υπηρετεί δημόσιους σκοπούς χωρίς να δέχεται ούτε ένα ευρώ –άμεσης ή έμμεσης– κρατικής ενίσχυσης. Βασίζεται μόνο σε δωρητική στήριξη —η οποία καλύπτει πλέον μόνο ένα μικρό μέρος των ετήσιων δαπανών του— και εθελοντική εργασία. Η συνέχιση της λειτουργίας του Mathesis απαιτεί λοιπόν και τη δική σας ενεργό στήριξη. Σε αυτό το πνεύμα θεωρούμε αναγκαίο πριν τη συμμετοχή σας στην τελική εξέταση του μαθήματος να αναλάβετε μια ηθική δέσμευση απέναντι στο Mathesis. Ότι αν ολοκληρώσετε επιτυχώς το μάθημα και δικαιούστε τη βεβαίωση παρακολούθησης, θα καταβάλετε το αντίτιμο των 30€ για την απόκτησή της. Ένα μικρό βήμα για σας, μια αναγκαία συνθήκη όμως για τη δυνατότητα του Mathesis να σας προσφέρει την ποιότητα μαθημάτων που σας προσέφερε μέχρι τώρα.

Σημαντική προσθήκη: Σας ενημερώνουμε επίσης ότι όσοι δεν έχουν εκπληρώσει την ηθική δέσμευση που έχουν αναλάβει σε περισσότερα από 2 μαθήματα των οποίων οι προθεσμίες πληρωμής έχουν λήξει, στα νέα μαθήματα που τυχόν παρακολουθήσουν δεν θα έχουν πρόσβαση στην τελική τους εξέταση, υπό τον όρο βέβαια ότι η μη τήρηση της δέσμευσής τους συνεχίζεται.

 1. Κωδικός Μαθήματος

  ΨΔ1.1
 2. Λήξη Μαθήματος

 3. Προσπάθεια

  30 ώρες
 4. Διάρκεια

  5 εβδομάδες
 5. Παρακολούθηση

  Δωρεάν
 6. Κόστος Βεβαίωσης

  30€
Enroll