Περιγραφή του μαθήματος
Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσετε τις βασικές λειτουργίες του προγράμματος Microsoft Word, έτσι ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων που μας προσφέρει.
Συγκεκριμένα, θα διδαχθείτε τη δημιουργία και αποθήκευση αρχείων, τη σύνταξη κειμένων και τον εμπλουτισμό τους με εικόνες, πίνακες και σχέδια.
Επίσης, θα μάθετε να εκτυπώνετε τα αρχεία σας αλλά και να τα στέλνετε αυτόματα μέσω email, γνωρίζοντας παράλληλα και κάποιες ελαφρώς πιο σύνθετες λειτουργίες του Word, όπως τη δημιουργία εξατομικευμένων λιστών με παραλήπτες της αλληλογραφίας σας, τη χρήση επικεφαλίδων και υποσέλιδων στα έγγραφά σας και τη δυνατότητα συνεργασίας με φίλους και συναδέλφους σας χρησιμοποιώντας το ίδιο αρχείο.
Ολοκληρώνοντας το μάθημα, θα είστε σε θέση να συντάσσετε και να μορφοποιείτε αυτόνομα τα κείμενά σας, να τα εκτυπώνετε και να τα στέλνετε μέσω email σε οποιονδήποτε επιθυμείτε.
Διδάσκουσα
Δανάη Ποκομπέλλι
Η Δανάη γεννήθηκε το 1987 από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα στη Ρώμη, όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του πανεπιστήμιου Sapienza της Ρώμης και το 2015 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο UCL (University College London) πρώτα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MRes SEAHA (Science and Engineering in Arts, Heritage and Archaeology) και έπειτα σε διδακτορικό επίπεδο. Η απονομή του διδακτορικού της τίτλου έγινε το 2021 ως PhD in Heritage Science. Έχει εξειδικευθεί στον τομέα της ενίσχυσης του σκελετού των κτηρίων της πολιτιστικής κληρονομιάς και, μέσω της διδακτορικής της ερευνάς, εξέλιξε έναν αλγόριθμο ΒΙΜ (Building information Modelling) προσανατολισμένο ειδικά στην ανάδειξη της παθολογίας των προσόψεων και τη χημική σύνθεση υλικών. Μέσω των διδακτορικών της σπουδών, απέκτησε σημαντική εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και σημαντικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Ενδεικτικά, αναφέρεται το άρθρο της “BIM for Heritage: A Review”, το οποίο αποτελεί βασική αναφορά στην έρευνα, στον τομέα του Heritage BIM.
Η Δανάη υπήρξε εκπαιδευτικός από πολύ νεαρή ηλικία, διδάσκοντας ιταλικά σε Έλληνες στην Ιταλία, όπως και ισπανικά, αγγλικά και αντικείμενα των θετικών επιστημών, σε διάφορες φάσης της ζωής της. Το 2019, απέκτησε τον τίτλο του Associate Fellow of Higher Education Academy (AFHEA), που αφορά πιστοποίηση διδασκαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, έχει εργαστεί ως Επίκουρη Καθηγήτρια στον τομέα της πληροφορικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κατά την περίοδο 2020-2023, και υπήρξε οργανώτρια της σειράς μαθημάτων Heritage BIM στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Data Science for Cultural Heritage MSc του Πανεπιστημίου UCL.
Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει την έρευνά της συνεργαζόμενη με διεθνή πανεπιστήμια, γράφοντας επιστημονικά άρθρα καθώς και επιβλέποντας και εξετάζοντας υποψήφιους διδάκτορες στον τομέα του Heritage BIM. Τέλος, είναι διευθυντικό στέλεχος της ομάδας BIM4Heritage και, από το 2024, είναι μέλος της ομάδας του Mathesis.
Από το 2019, ζει στην Κρήτη με τον σύζυγό της, τον Κώστα, και το μωράκι τους, τον Φοίβο.
Eθελοντές βοηθοί μαθήματος:
Αλέκος Παπαδόπουλος (AlekosPap), Βαγγέλης Σκαρμούτσος (SkarmoutsosV), Ξενοφών Στρατάκης (virxen75), Χρήστος Τσόλκας (chrtsolkas)Συντελεστές
Βιντεοσκόπηση: Δανάη Ποκομπέλλι
Μοντάζ: Έλενα Κολλάτου
Προγραμματισμός ασκήσεων: Ειρήνη Απέργη
Υποτιτλισμός: Σοφία Πέτσα
Η βιντεοσκόπηση έγινε το φθινόπωρο του 2024.
Ως εικονίδιο του μαθήματος, επιλέχθηκε μια δημιουργία του Ιάκωβου Ουρανού.